Kurkumiini aivojen hyvinvoinnin edistäjä

By 04.02.2018Uncategorized

Kurkumiini on intialaisen maustekasvi kurkuman tärkein bioaktiivinen yhdiste.

Se on vastuussa kurkuman loistavasta kultaväristä ja useimmista terveysvaikutuksista. Mutta kurkumiini todella loistaa aivojen terveyden edistäjänä ja suojana. Kurkumiini lisäravinteet voivat nostaa mielialaa, lievittää stressiä ja ahdistusta sekä suojata aivoja ikääntymiseltä ja neurodegeneratiivisilta sairauksilta.
.
Miten kurkumiini vaikuttaa aivotoimintaan?

Se ehkäisee tulehdusta, viruksia, bakteereita, sienitulehduksia ja on antioksidanttinen sekä syövänvastainen. Kurkumiini ei ole kurkuman ainoa hyödyllinen yhdiste, mutta se on lupaavin ja laajalti tutkittu.

Kurkumiinilla on suuri potentiaali luonnollisena masennuslääkkeenä

Itse asiassa sen on todettu olevan yhtä tehokas masennukseen kuin suosittu selektiivinen serotoniinin takaisinoton estäjä (SSRI) Prozac. Tämä on hieno uutinen miljoonille, jotka ovat yrittäneet masennuslääkkeitä ilman menestystä tai niille, jotka ovat kokeneet kohtuuttomia haittavaikutuksia. Kurkumiinin uskotaan toimivan lisäämällä kahta keskeistä neurotransmitteria, jotka liittyvät masennukseen, serotoniinia ja dopamiinia. Eräässä tutkimuksessa kolme masennuslääkeryhmää sai joko kurkumiinia, Prozacia tai molempien yhdistelmää. Kurkumiinilisäravinteiden havaittiin olevan yhtä tehokkaita kuin Prozac, ja potilaat, jotka ottivat sekä kurkumiinia että Prozacia, kokivat eniten helpotusta masennukseensa. Toinen tapa, jolla kurkumiini vaikuttaa masennukseen, on vähentämällä aivojen tulehdusta. Jos koet masennusta, jopa suurta masennusta, kurkumiinilisän nauttimisesta ei ole haittaa; kurkumini on turvallinen useimmille ihmisille. Ja toisin kuin monet muut aineet, sen voi turvallisesti yhdistää masennuslääkkeisiin ja parantaa niiden tehokkuutta. Kurkumiinia voidaan myös turvallisesti nauttia yhdessä muiden masennusta hoitavien luontaisten rohtojen, kuten mäkikuisman ja SAM-e:n (S-adenosylmethionine).

Kurkumiini suojaa aivojen vanhenemiselta

Kurkumiini ravitsee ja suojaa aivoja monin tavoin. Se on voimakas antioksidantti, joka helposti ylittää veri-aivoesteen suojaamaan aivosoluja vapaiden radikaalien aiheuttamilta vaurioilta. Se voi parantaa muistia ja keskittymistä lisäämällä verenkiertoa aivoihin. Eräässä tutkimuksessa todettiin, että kurkumiinilisän ottaminen paransi verenkiertoa kuten liikunta. Toisessa tutkimuksessa todettiin, että yhden kurkumiiniannoksen nauttiminen merkittävästi paransi terveiden senioreiden huomiota ja työmuistoa tunnin sisällä. Kurkumini lisää aivojen tuottaman neurotrofisen tekijän (BDNF) määrää, joka stimuloi uusien aivosolujen syntymistä. Lisäksi se voi lisätä neuroplastisuutta – aivojen kykyä muuttua ja kasvaa koko eliniän ajan.

Kurkumiini ja omega-3 rasvat

Uudet tutkimukset osoittavat, että kurkumiini lisää DHA: n (dokosaheksaeenihappo), eli omega-3 rasvahapon biologista hyötyosuutta, joka on aivojen perustavanlaatuinen rakennuspalikka. DHA-puute liittyy mielenterveyteen ja neurologisiin häiriöihin, kuten masennukseen, ahdistuneisuuteen ja Alzheimerin tautiin. Kurkumiini parantaa DHA-synteesiä ja nostaa sen tasoa aivoissa. Lopuksi ja ehkä tärkeämpänä, kurkumiini on voimakas tulehduskipulääke. Kroonista tulehdusta on kutsuttu hiljaiseksi tappajaksi, joka on vaikuttavana tekijänä kahdeksassa kymmenestä yleisimmästä kuoleman syystä. Aivojen krooninen tulehdus sulkee energiantuotannon aivosoluihin aiheuttaen henkistä väsymystä ja hidastaa hermosolujen toimintaa. Tämä puolestaan ​​voi johtaa ahdistuneisuuteen, masennukseen, aivosumuun, ADHD: hen ja muistin menetykseen sekä vakaviin neurologisiin sairauksiin kuten aivohalvaukseen ja Alzheimerin tautiin.

Kurkumiinin potentiaali Alzheimerin hoidossa

Yksi kurkumiinin jännittävimmistä eduista on se, että se voi auttaa estämään Alzheimerin tautia. Populaatiot, jotka kuluttavat kurkumaa tavallisena osana ruokavaliota, sairastavat tätä tautia vähemmän. Esimerkiksi Yhdysvalloissa vanhuksilla on 4,4-kertainen suurempi riski sairastua Alzheimerin tautiin kuin Intiassa asuva vanhus, jonka uskotaan johtuvan siitä, että he käyttävät kurkumaa ruoanlaittoon. Alustavat tutkimukset osoittavat, että kurkumiini hajoittaa Alzheimerin potilaiden aivoissa esiintyvät plakit. Se myös vähentää tulehdusta ja oksidatiivista stressiä, joiden uskotaan vaikuttavan Alzheimerin tautiin. Aiheesta tarvitaan kuitenkin enemmän tutkimusta.

Kurkumiinilisät helpottavat stressiä ja ahdistusta

Kurkumiinista vaikutuksista ei ole tehty yhtä paljon tutkimusta  vuoksi, mutta tässä muutamat tutkimukset osoittavat. Kurkumini, kun sitä käytetään yksinään tai yrttivalmisteella (Crocus sativus), vähentää tehokkaasti ahdistus- ja masennusoireita ihmisillä, joilla on suuri masennushäiriö. Kun kurkumiinia käytetään yrttipihkakudoksen kanssa, se vähentää stressiä, ahdistusta ja väsymystä samalla kun lisää elämän laatua äärimmäisen työperäisen stressin kärsivillä henkilöillä. Kurkumini voi lievittää premenstruaalisesta oireyhtymästä (PMS) aiheutuvaa ahdistusta. Myös muutamia eläinkokeita on kurkumiinillä tehty. Kun kurkumiinia annetaan stressaantuneille rotille, se auttaa normalisoimaan kortisolitasapainoa, lisämunuaisen toimintaa, BDNF-tasoja ja käyttäytymistä. DHA: n puute liittyy useisiin mielenterveyden häiriöihin, kuten ahdistukseen. Kurkumiini lisää DHA-tasoja aivoissa ja vähentää ahdistuneisuuden oireita. Pakko-oireinen häiriö (OCD) on yleinen ahdistuneisuushäiriö, jolle on ominaista pakko-käyttäytyminen.
Kurkumiinilisäravinteet ovat parantaneet huomattavasti OCD: n pakko-oireita ja siihen liittyvää muistin menetystä.

Tilaa nyt aivojesi hyvinvoinniksi Biomedin Vahva kurkumiini kätevästi suoraan netistä 

Lähde: bebrainfit.com

Kommentit

kommentit