Kadotetun itseluottamuksen löytäminen

By 28.11.2017Uncategorized

Hautuuko mielessäsi monenlaisia hyviä ideoita, jotka jotenkin jäävät aina itseluottamuksen puutteen vuoksi toteuttamatta? Olitko päättänyt, että tänä vuonna vihdoin irrottaudut ankeasta päivätyöstäsi ja perustat oman yrityksen – mutta usko omaan ideaan ja menestymismahdollisuuksiin ei riittänytkään? Moni meistä haaveilee rohkeista ratkaisuista mutta luottamus omiin ideoihin katoaa nurkan taakse aina, kun sitä tarvittaisiin.

Moni meistä haluaisi toteuttaa luovuuttaan mutta sisäinen kriitikko estää meitä toimimasta. Pelkäämme nolaavamme itsemme toisten edessä ja saavamme otsaamme ylimielisen ihmisen leiman.

Itseluottamus kestomenestyksen avaintekijänä

Kun huippuosaajilta kysytään, mikä on merkittävin tekijä upeiden huippusuoritusten, rohkeiden läpimurtojen ja kestomenestyksen takana, he vastaavat: ”Itseluottamus”. Oli sitten kyse urheilijoista, startup-yrittäjistä, suuryritysten johtajista tai rohkeista esiintyjistä, vastaus on usein sama. Itseluottamusta tarvitaan kaikilla elämän osa-alueilla: töissä, kotona ja ihmissuhteissa. Se on tärkeä osa arkeamme mutta silti siitä puhuminen on yhteiskunnassamme eräänlainen tabu.

Tuntuuko sinusta, että itseluottamus on mystinen ominaisuus ja lahja, joka pätee vain harvojen ja valittujen kohdalla? Väärin.

Itseluottamus on synnynnänen ja luontainen ominaisuus. Jokainen meistä hyödyntää sitä elämänsä alkutaipaleella vaivattomasti, kunnes huomaamme, ettei itseluottaus olekaan enää itsestään selvästi käytössämme.  Luontainen itseluottamus alkaa kadota noin 3-5 ikävuoden tienoilla, kun ajattelutaitomme kehittyvät ja opimme vertailemaan toisiamme muihin.

Voimme kuitenkin palauttaa kadotetun itseluottamuksemme milloin vain ja  kokea aikuisenakin lapsuutemme rajatonta itseluottamusta – ja nauttia siitä. Tarvitaan vain oppimishalua, luovuutta, periksiantamattomuutta ja kykyä jatkaa yrittämistä epäonnistumisten jälkeen. Samoja taitoja käytämme silloinkin, kun opettelemme kävelemään.

Kadotetun itseluottamuksen löytäminen

Itseluottamuksen puute näyttää olevan meille suomalaisilla paitsi henkilökohtainen, myös kollektiivinen haaste. Ihailemme nöyryyttä ja vaatimattomuutta niin paljon, että lipsahdamme jopa vähättelemään osaamistamme silloin, kun sitä olisi syytä tuoda esiin. Itseensä luottava ihminen leimataan kulttuurissamme usein ylimieliseksi kehuskelijaksi eikä ole ihme, että pelkäämme ottaa riskejä itsemme esiin tuomisessa.

Nämä haitalliset uskomukset ovat kuitenkin vaihdettavissa uusiin ja toimivampiin. Meissä kaikissa on valmiina ”menestyjän tehdasasetukset” ja samalla tavalla kuin opimme kävelemään, voimme oppia halutessamme myös mitä tahansa muuta.

Itseluottamusvalmentajat palveluksessasi

Makke Leppäsen ja Niko Leppäsen Itseluottamus opastaa sinua palauttamaan luontaisen ja ulkoisista tekijöistä kuten onnistumisesta tai kehuista riippumattoman, aidon itseluottamuksen. Kun päästämme irti harhakäsityksestä, jonka mukaan itseluottamus ja mentaalinen hyvinvointi olisivat ulkoisten tapahtumien tai tekijöiden tulosta, kestomenestys on taattu.

Makke Leppänen (PSYM, MBA) on yksi Suomen johtavista asiantuntijoista valmentavan psykologian, urheilijoiden ja johtajien mindsetin kehittämisen sekä mentaalivalmennuksen aloilla. Hänellä on yli kahdenkymmenen vuoden kokemus valmentajana. Viime aikoina Makke on valmentanut muun muassa Finnairin, Suunno, Uponorin ja Valion johtoja.

Niko Leppänen on mindset coach, mentori ja keynote-puhuja. Hän on ensimmäisiä suomalaisia, joka on opiskellut kolmen prinsiipin ymmärrystä ihmismielen toiminnasta ja mentaalisesta suorituskyvystä. Viime vuosina Niko on toiminut henkisenä valmentajana, mentorina ja tukena etenkin nuorille urheilijoille, esiintyjille ja yrittäjille.

Lopeta vähättely ja ryhdy kestomenestyjäksi

Jos kaipaat lisää itseluottamusta mutta et tiedä mistä aloittaa, Itseluottamus on loistava lähtölaukaus kohti omannäköistäsi kestomenestystä. Helppotajuinen ja syvälle ihmismieleen porautuva, omakohtaisin tarinoin höystetty opas auttaa sinua palauttamaan luontaisen kykysi luottaa omaan potentiaaliisi – ja innostumaan rajattomista mahdollisuuksistasi.

Hanki Itseluottamus nyt tarjoushintaan ilman toimituskuluja!

Kommentit

kommentit