Probioottien kokonaisvaltaiset terveyshyödyt

By 09.09.2017Uncategorized

Probiootit tekevät paljon enemmän hyvää kuin vatsaongelmien helpottaminen.

 

”Probiootit ovat olleet monien tiedossa jo jonkin aikaa, mutta viimeisten viiden vuoden aikana niitä on tutkittu paljon enemmän”, kertoo tutkija Kristina Secinaro, Center for Clinical Investigation at Brigham and Women’s Hospital in Boston, MA. ”Ja vaikka useimmat ihmiset vain ajattelevat probiootteja hyödyttäviksi ruoansulatuskanavan terveydelle, suolistosi on yhteydessä koko kehoon.”

1. Painonpudotus

Probioottien kulutus voi todella pudottaa painoa ja painoindeksiä kansainvälisen Journal of Food Sciences ja Nutrition -lehdessä julkaistun uuden meta-analyysin mukaan, joka tuo tästä aiemmin puuttuneita todisteita. Tutkijat yhdistivät 25 satunnaistutkimuksen tulokset, käsittäen yli 1 900 tervettä aikuista. Mielenkiintoista on, että suurin painonpudotus saavutettiin nautittaessa useampaa kuin yhtä probioottityyppiä vähintään 8 viikon ajan. Kimball toteaa myös, että probiootit voivat parantaa verensokerin hallintaa ja vaikuttaa leptiiniiherkkyyteen (hormoni, joka auttaa hallitsemaan ruokahalua). Tämä on tärkeää kaikille, jotka kamppailevat tyypin 2 diabetesta vastaan. Tämä meta-analyysi tukee sitä: jopa pieni painonpudotus voi pienentää tyypin 2 diabeteksen riskiä ja korkean verenpaineen riskiä.

2. Iho-ongelmat

Iho-ongelmat kuten psoriaasi, ekseema ja ruusufinni voivat olla harmillisia, mutta eräät tutkimukset viittaavat siihen, että oikeat probioottikannat voivat auttaa, sanoo Kimball. Tämä johtaa juurensa ideaan tulehduksista. Ja koska jotkut iho-ongelmat – kuten muut terveysvaivat – johtuvat tulehduksesta, sen minimointi voi olla ihon pelastus.

3. Immuuniterveys

Sairaita ja väsyneitä olemaan sairaita ja väsyneitä? ”Urheilijoilla tehty tutkimus osoitti, että probioottien käyttö vähensi ylähengitysteiden infektioita”, Secinaro sanoo. Syykin on looginen: Koska probiootit ovat hyvää bakteerityyppiä, ne voivat estää tartunnan vaarallisemman tyyppisiltä bakteereilta, hän sanoo. ”Parempi bakteeritasapaino voi myös torjua vilustumista ja flunssa.”

4. Allergiat

Tukkoinen olo? Euroopan Journal of Clinical Nutrition -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa todettiin, että allergiapotilaat, jotka ottivat kerran viikossa kerran päivässä probiootti B. lactis -valmistetta, olivat huomattavasti vähemmän nuhaisia kahden kuukauden aikana kuin ne, jotka eivät nauttinen valmistetta. Probiootteja nauttineilla oli myös alhaisemmat tulehdustasot, tutkijat sanovat. Tämä voi johtua siitä, että probiootit muuttavat suolen seinämän läpäisevyyttä ja auttavat pitämään proinflammatorisia yhdisteitä pääsemästä verenkiertoon, kertoo ravitsemusterapeutti Molly Kimball, R.D

5. Mielialahäiriöt

Pienessä 40 ihmisen tutkimuksessa, joilla ei ollut mielialahäiriöitä, ihmiset, jotka otti jauhettua probioottilisää joka ilta kuukauden ajan, tunsivat itsensä onnellisemmaksi ja ilmoittivat, että elämän kääntöpuolet vaikuttivat vähemmän kuin lumelääkettä nauttineilla. Muut tutkimukset viittaavat siihen, että probiootit voivat auttaa alentamaan masennusta, stressiä ja ahdistusta. Asiantuntijat eivät ole varmoja siitä, miksi hyvät bakteerit-hyvä tunne-linkki on olemassa, mutta se voi liittyä suolisto-aivo-akselin kommunikointiin ruoansulatuskanavan ja hermojärjestelmän välillä, Secinaro sanoo.

Tilaa nyt huippuvahva maitohappobakteerivalmiste Biomedin Replete Intensive suoraan netistä

Tilaa noin 30 miljardia elävää maitohappobakteeria / kapseli sisältävä Biomedin Acidophilus Forte kätevästi suoraan netistä

Tilaa tästä maitohappobakteerituote Biomedin Acidophilus suoraan netistä

 

  

Lähde: http://www.mensfitness.com

Kommentit

kommentit