Mitä hyötyä on B12-vitamiinista

By 19.12.2016Uncategorized

Parantunut solujen kunnossapito, DNA:n muodostaminen, uupumuksen helpottaminen, korkeat kolesterolitasot, häiriö sirppisoluissa, näivetysveritauti, megaloplastinen anemia ja rintasyöpä, mm. kaikkiin näihin B12-vitamiini eli kobalamiini auttaa tai on osallisena.

Facebookissa Tie hyvinvointiin -ryhmässä on nyt käynnissä B12-vitamiiniarvonta.

B12-vitamiini on tärkeä B-vitamiinien ryhmän jäsen. Ihmiskeho prosessoi sen proteiineista ruuansulatuksen aikana. Tämä reaktio on hyvin riippuvainen myös suolahaposta.

B12-vitamiini yhdistyy sisäinen tekijä (IF)-nimisen aineksen kanssa suorittaakseen kehon hyvän terveyden kannalta tärkeitä toimintoja. Se on yksi tärkeimmistä punasoluista, hermosoluista ja muista elintärkeistä kokonaisuuksista huoltapitävä osatekijä.

B12-vitamiinin puutoksen merkit

B12-vitamiinin puutoksen merkkejä ovat käsien ja jalkojen tunnottomuus, muistamattomuus, huono koordinaatiokyky kävellessä, unettomuus, uneliaisuus, ummetus ja päänsärky. Näiden oireiden lisäksi B12-vitamiinin puutos voi oireilla masennuksena, näköongelmina, kielen turpoamisena, kuulohäiriöinä, hermostollisina ongelmina ja suun arkuutena. Puutoksesta kärsivä henkilö kokee tyypillisesto myös painon putoamista, huonovointisuutta ja uupumusta.

Tärkeimmät B12-vitamiinin lähteet

Varmistaaksemme riittävän B12-vitamiinin saannin meidän tulee kiinnittää huomiota seuraaviin ruoka-aineisiin: Liharuuat, meriruoka ja maitotuotteet. Kasvit eivät ole hyviä B12-vitamiinin lähteitä.

B12-vitamiinin terveyshyödyt

 

Solujen kunnossapito

Tämä vitamiini auttaa pitämään kunnossa monentyyppisiä soluja ihmiskehossa esim. punasolujen muodostaminen, korjaaminen ja kunnossapito ovat hyvin riippuvaisia B12-vitamiinista. Myös hermosoluista tämän vitamiinin läsnäolo pitää huolta, joka taas myötävaikuttaa vahvan hermoston toiminnan ylläpitämiseen.

DNA:n muodostaminen

B12-vitamiini on tärkeä osa kehon säännöllistä DNA:n muodostumista. Tämä tapahtuu solujen jakautuessa ja B12-vitamiini on yksi tärkeimmistä prosessiin osallistujista. Mikäli keholla ei ole käytössään B12-vitamiinia, syntyy epänormaaleja solumuodostelmia megaloplasteja ja tämä saattaa johtaa anemiaan. Sanomattakin on siis selvää, että on välttämätöntä saada riittävä määrä B12-vitamiinia.

Uupumus

B12-vitamiini on huomattava apukeino väsymyksen ja heikkouden helpottamiseksi. Se voi parantaa kehomme raskaan työtaakan vaatimaa kestävyyttä.

Kolesteroli

Ruokavalio joka koostuu B12-vitamiini rikkaista ruuista auttaa alentamaan kolesterolitasoja. Se auttaa myös säätelemään glyseriditasoja, joka taas ylläpitää sydämen kunnollista toimintaa.

Sirppisolusairaus

B12-vitamiinia pidetään tärkeänä ainesosana sirppisoluanemian hoidossa, jossa sen ajatellaan suojelevan kehoa endoteelisiltä vaurioilta.

Alzheimerin tauti

B12-vitamiini on tehokas Alzheimerin taudin hoidossa. Tauti oireilee mm. sekavuutena ja kognition rappeutumisena. Lääketieteen asiantuntijoiden mukaan Alzheimeria sairastavilla on alhaiset B12-vitamiinitasot.

Anemia

B12-vitamiinin ajatellaan olevan osa erityyppisten anemioiden kuten näivetysveritaudin ja megaloplastinen anemian hoitoa. Se auttaa veren kunnolle tärkeän puuttuvan sisäisen tekijän täydentämisessä.

Rintasyöpä

On todettu, että rintasyövästä kärsiville naisilla on usein puutetta B12-vitamiinista. Täten B12-vitamiinirikas ruokavalio on suositeltava rintasyövän mahdollinen ehkäisykeino.

Tilaa nyt Biomed Terapeuttiset B12-tipat suoraan netistä.

 

Lähde: www.organicfacts.net

Kommentit

kommentit