Tulevaisuuden proteiinipommi

By 14.12.2016Uncategorized

Kaksi miljardia ihmistä syö hyönteisiä osana ruokavaliotaan, koska ne ovat herkullisia ja ravinteikkaita.

YK:n ruoka- ja maatalousjärjestö FAO on todennut, että hyönteisten syönti vähentäisi nälänhätää maailmassa, parantaisi ravitsemusta ja vähentäisi saasteita. Hyönteiset lisääntyvät ja kasvavat nopeasti, ja ne aiheuttavat pienen hiilijalanjäljen.
Proteiinin kysynnän kasvaessa jatkuvasti on selvää, että tarvitsemme uuden lähestymistavan ruokaan ja koko ruokajärjestelmään. Hyönteiset ovat ylivertainen ratkaisu perinteisiin proteiinin lähteisiin verrattuna: niiden viljelyyn tarvitaan vain murto-osa ruuasta, vedestä ja tilasta. Lisäksi hyönteisten kasvihuonepäästöt ovat minimaaliset ja mikä parasta, niitä voi kasvattaa paikallisesti.

Länsimaissakin hyönteisiä on alettu hyödyntää

Hyönteiset ovat ympäristöystävällistä ja ravinteikasta ruokaa.                                                   Yhdysvalloissa ja Islannissa hyönteisproteiinista valmistetaan muun muassa energiapatukoita.
Suomalainen EntoCube on kehittänyt kontin, jossa voidaan kasvattaa kotisirkkoja ja muita hyönteisiä ihmisravinnoksi. Sirkkapurkin kehittäjän, EntoCuben, visiona on, että vastaavia tuotteita voisi käyttää ruokana. Esimerkiksi hunajan ja öljyn kanssa paahdettuna tästä valmistuisi herkullinen sirkka-granola.
Sirkkapurkki on keittiösomiste, joka herättelee ajatuksia hyönteisistä osana ruokakulttuuriamme. Se on suunniteltu ruokakäyttöä ajatellen, vaikkei se lain puitteissa vielä ruokaa olekaan.

Sirkat kasvatetaan Espoon Otaniemessä, jossa EntoCube on kehittänyt hyönteisten kasvatuslaitoksia ja teknologiaa jo vuodesta 2014.

Tilaa nyt vallankumouksellinen EntoCube Sirkkapurkki kätevästi suoraan netistä

Lähteet: http://www.sirkkapurkki.fi/
http://yle.fi/

Kommentit

kommentit