Voimakas terveyttä edistävä kurkumiini

By 05.12.2016Uncategorized

Oranssin väristä aasialaista yrttiä kurkumaa on käytetty vuosisatoja Ayurveda:ssa ja kiinalaisessa perinteisessä lääkinnässä.

pablo-1

Kurkumiini on kurkuman voimakkain aktiivinen tulehdusta vastustava ainesosa.

Kurkumiinin on osoitettu olevan voimakas kroonisen tulehduksen nujertaja, joka on monien sairauksien taustalla olevan tekijä.

Monessa Aasian kulttuurissa kurkumaa käytetään melkein joka aterialla ja niissä vannotaan kurkuman lääkinnällisten ja ikääntymistä vastustavien vaikutusten nimeen. Länsimainen lääketiede on vasta alkanut tutkimaan syvemmin kurkuman ainesosia ymmärtääkseen paremmin sen merkittäviä terveyttä edistäviä ominaisuuksia. Valtavirtakirjallisuudessa on ilmestynyt yli 240 tutkimusta, joissa osoitetaan kurkumiinin syöpää ehkäisevää vaikutus.

Kurkumiini ja verensokerin vakaus

Kurkuminoidi polyfenolit ovat kurkuman pääantioksidantteja ja kurkumiini on näistä merkittävin ollen useimpien kurkuman terveyshyötyjen takana. Muita kurkuminoideja ovat desmethoxycurcumin ja bis-desmethoxycurcumin.

Epävakaa verensokeri ja insuliiniresistenssi ovat isoja tulehdustiloja aiheuttavia tekijöitä. Korkea verensokeri aiheuttaa haitallista glukoosin ja proteiinien yhdistymistä, joka taas saa aikaan AGE:n (jotka aiheuttavat mm. ikääntymistä) muodostumista. Nämä AGE:t vaurioittavat solukudoksia, elintärkeitä entsyymijärjestelmiä ja edistävät kehon tulehdustiloja.

Kurkumiini säätelee verensokeria ja insuliinireseptorien toimintaa edistämällä niiden kykyä sitoa sokeria. Kurkumiini aktivoi PPAR:a, joka on ydinryhmä proteiineja geenien ilmentymisen ja sokerien imeytymisen säätelyn ja hyödyntämisen säätelyssä.

Kurkumiini myös vähentää tiettyjen maksan entsyymien toimintaa, jotka vapauttavat sokereita verenkiertoon aktivoiden samalla entsyymejä jotka varastoivat sokeria glykogeeninä. Diabeettisillä rotilla tehdyssä tutkimuksessa kurkumiini tasapainotti verensokeria ja alensi triglyseriditasoja.

Kurkumiini antioksidanttina

Kurkuma on neljänneksi antiokdanttirikkain yrtti ORAC-arvolla mitattuna. Kurkuminoidit nostavat kehon vahvimpien  antioksidanttien kuten glutathione:n, superoxide dismutase:n ja catalase:n tasoja. Nämä molekyylit ovat äärimmäisen tärkeitä keholle kun se pyrkii rajoittamaan elimeille hapetusstressistä johtuvien vaurioita.

Kurkumiini ja syöpä

Life Extension Foundation:n tekemän tutkimuksen mukaan kurkuminoidit vaikuttavat 10:en syövän kehittymisen tekijään. Näitä ovat mm. krooninen tulehdus, DNA-vauriot ja häiriöt solujen signaalireiteissä. Kurkuminlisän nauttimisen todettiin tuhoavan syöpäsolujen mitokondrioita, häiritsevän syöpäsolujen kiertoa ja pysäyttävän kantasolujen kehittyminen, joka tukisi syöpäsolujen kehittymistä.

On olemassa satoja tutkimuksi, joissa on osoitettu kurkumiinin aktoivoivan syöpäsolujen luonnollisen itsemurhakytkimen. Ne myös vähentävät syöpäsolujen kasvua edistäviä tulehduksillisia prostaglandiineita. Kiinalainen tutkimus osoitti, että kurkumiini kykeni lisäämään soluitsemurhia TNBC-soluissa. Tähän rintasyövän muotoon kemoterapia ja säteily toimivan huonosti.

Kurkumiinin annostelu

Optimaaliseen imeytymiseen auttavat hyvien rasvojen kanssa kuten kookosöljyn, maidon tai oliiviöljyn kanssa nauttiminen. Musta pippurista löytyvän piperiinin on myös todettu tehostavan kurkumiinin imeytymistä.

Biomed Vahva Kurkumiini valmisteen BCM 95 -kurkumiiniuute on maailman johtava ja eniten tutkittu. Imeytyy erityisen tehokkaasti on pitkävaikutteinen.

Tilaa nyt Biomed Vahva Kurkumiini kätevästi suoraan netistä

<BIOMED-6417152000118

Lähde: http://www.naturalnews.com/

Kommentit

kommentit