Magnesiumin puutoksen merkit ja oireet

By 07.08.2016Uncategorized

Yleiskuva

Magnesium on tärkeä koko keholle, mutta erityisesti sydämelle, lihaksille ja munuaisille. Se edistää myös hampaiden ja luiden mineralisaatiota, sekä aktivoi entsymeejä, jotka osallistuvat energian tuotantoon. Magnesium auttaa säätelemään muita mineraaleja kehossa, kuten kuparia, sinkkiä ja kaliumia, sekä D-vitamiinia. Vaikka magnesiumia ei saataisi riittävästi, puutokset ovat harvinaisia ja oireiden takana on usein muu syy kuten diabetes, haimatulehdus, ärtyneen suolen oireyhtymä tai munuaissairaus.

stretching-muscles-579122_1920

Levottomat jalat

Maryland Medical Center:n mukaan magnesiumin vähäinen saanti voi aihettaa levottomat jalat-oireen, jossa ihmiset tuntevat istuessaan tai makuulla epämukavuuden tunnetta jaloissa, joka pakottaa nousemaan ja liikkumaan. Muita oireita voivat olla jalkojen kihelmöinti, sähköshokit, kutina, nykimistä ja kipua.

Sydämen rytmihäiriöt

Magnesium on keskeisessä asemassa lihasten supistumiselle ja rentoutumiselle, sydän mukaanlukien. Alhainen magnesiumin saanti voi aiheuttaa sydämen rytmihäiriöitä, jotka voivat ilmetä hidastuneina ja tai nopeutuneina sydämenlyönteinä kuten myös tykytyksen tunteena rinnassa. National Institute of Health:n mukaan rytmihäiriöt voivat johtaa sydänkohtaukseen tai sydämen vajaatoimintaan. Lääkäriin kannattaa olla yhteydessä mikäli kokee rintakipuja, huimausta, heikotusta, kalpeutta, pulssin muutoksia tai sydämen tykytystä.

Neurologiset muutokset

Magnesiumin puutos voi aiheuttaa neurologisia muutoksia. Medline Plus:an mukaan ensioireina voi olla sekavuuden tunnetta, huono muisti, ärsyyntyneisyys ja heikentynyt oppimiskyky. Vakava puutos voi aiheuttaa houreilua sekä näkö- ja kuuloharhoja.

Lihaskouristukset

Magnesiumin ollessa tärkeä lihaksille, varhaisina magnesiumin puutosoireina voi olla lihasheikkoutta ja lihasten nykimistä. Vakavassa puutostilassa lihaksen supistuminen voi olla jatkuvaa aiheuttaen kramppeja ja kovaa kipua.

Uupumus ja unettomuus

Magnesium sekä tuottaa että kuljettaa energiaa kehossa. Lievässä puutostilassa olevat voivat kokea uupumusta ja saamattomuutta. Päinvastoin magnesiumin vajaus voi aiheutta myös unettomuutta, kyvyttömyyttä nukahtaa tai pysyä unessa.

Tilaa nyt Biomed Magnemin karpalonmakuinen purutabletti suoraan netistä.

magnemin

Lähde: livestrong.com

Kommentit

kommentit