Suomalainen piigeeli hellii kesävatsoja

By 14.07.2016Uncategorized

Kesään kuuluu grillaaminen ja reissaaminen. Monille voi kuitenkin aiheuttaa ongelmia erilainen ruoka ja ruokarytmi kuin normaaliarjessa. Grilliherkut voivat aiheuttaa toisille närästystä, turvotusta, ilmavaivoja ja ummetusta.  Suolisto on yksi ihmisen tärkeimmistä elimistä. Jos suolisto voi huonosti, sen vaikutus ulottuu kaikkialle ja sen oikuttelu voi pilata ihanimmatkin kesäpäivät. Luonnossa on kuitenkin hyviä aineita joilla voi helpottaa tilannetta jos sellaisia syntyy.

Grillaaminen

Vatsahapot

Monet kärsivät happamista röyhtäisyistä ja närästyksestä, jotka voivat johtua vatsahapoista. Vatsalaukussa muodostuvat vatsahapot ovat välttämättömiä, jotta syömämme ruoka sulaisi. Samalla juuri liialliset vatsahapot voivat aiheuttaa polttavaa närästystä ja happamia röyhtäisyjä sekä estää suoliston entsyymien toimintaa ja tuhota suolen kudoksia. Vatsahapot voivat ruokatorveen päästessään vahingoittaa sen limakalvoa ja aiheuttaa ikävän poltteen. Mausteinen ja rasvainen ruoka lisää vatsahappojen tuottoa, samoin esimerkiksi kahvi, hiilihappoiset juomat ja alkoholi. Närästyksestä voi kärsiä yhtä hyvin miehet, naiset, lapset – jopa lemmikkieläimet. On arvioitu, että närästys vaivaa joka kymmenettä suomalaista.

Vatsabalsami ja maitohappobakteerit
Vahvoja, ihmisperäisiä maitohappobakteereita kannattaa käyttää kesällä ja reissatessa vaikka päivittäin. Maitohappobakteereita suositellaan erityisesti ulkomaanmatkaajille mutta ihan yhtä lailla niistä hyötyy jokainen.

Suomalainen piihappogeeli voi taas olla apu niille, joilla rasvainen ja mausteinen ruoka ärsyttää helposti vatsaa. Siinä yhdistyy kahden luonnonaineen tehot.

Silicum Tonic on vuorikristallista saatua nestemäistä piitä. Pienikiteinen piikristalli kykenee sitomaan itseensä suuontelossa, ruokatorvessa, mahalaukussa ja suolistossa olevia ympäristömyrkkyjä. Se voi muodostaa limakalvojen pinnalle ”suojakelmuja”, jotka suojaavat limakalvojen kerroksia. Piihappogeeli sitoo myös suolistokaasuja ja vähentää turpoamiseen liittyviä vaivoja.

Karmelloosi on eri kasvilajeista saatava liukoinen kuitu. Se tunnetaan lääketieteessä paremmin kuin piigeeli. Silicum Tonicin nestemäinen karmelloosi on vesiliukoista, hajutonta ja lievästi emäksistä. Se käyttäytyy ihmisen limakalvon erittämän oman lima-aineen tavoin joutuessaan kosketuksiin mahahappojen kanssa. Karmelloosi muodostaa luonnollista limakalvoa myötäilevän kalvon. Se reagoi vatsahappojen kanssa ja yhdessä piihiukkasten kanssa se sitoo ruokatorvessa ja mahasuolikanavassa syntyviä haitallisia aineita.

Jos vatsa vaivaa, ota tuotetta ruokalusikallinen useita kertoja. Voit käyttää geeliä myös ennaltaehkäisevästi (1 rkl). Piigeeliä ei voi ottaa liikaa. Piigeeli ei estä lääke-aineiden imeytymistä, mutta jos sinulla on runsaasti lääkityksiä, kannattaa pitää pieni väli lääkkeiden ja piigeelin oton välillä (15-30 min).

Tuote on hyvin imeytyvä piinlähde myös hiuksille, kynsille ja iholle (annostus 2-3 rkl / pv).

Tilaa nyt Biomedin Silicum Tonic tarjoushintaan.

Silicum tonic

Teksti: Birgit Stenroos, fytonomi

Kommentit

kommentit